Učenje Jehovinih svjedoka

Nisi dao dobar primjer, dapače, Sunce je materijalne prirode, zato ima i energiju koja dolazi do Zemlje, ali Bog nije materijalno biće dakle nema neke materijalne energije u Njemu, nije Otac duhovno biće a Duh Sveti neka energija u Njemu, već su i Otac i Duh Sveti DUHOVNE prirode, dakle NISU isto, zato ih Isus i razdvaja, i kaže krstite sve u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, dakle 3 duhovne Sile a vi učite da su to 2 duhovne Sile, nisu, krivo učite, samo kažem.

Ja ti dadoh objasnjenje koje ti se ne dopada.
Ali hajde kad ti se vec ne dopada,daj ti primer koji potvrdjuje tvoju nauku da su Otac ,sin i sveti duh trojstvo?Jel procita negde u Bibliji da pise rec "trojstvo"?
Nadalje ako mi ljudi imamo duh koji nas napusta kada umremo...,a kakav je to Bozji duh obzirom da pravi Bog Jehova nikada ne umire.
I kad smo vec kod tog ljudskog duha,da nije i taj nas duh neko svesno bice???
Jel taj nas duh bio negde na nebu?,pa ga Bog strpao u ljudski oblik?,mozda verujes u reinkarnaciju da taj duh kruzi iz tela u telo?,a mozda je dovoljno da pogledas u 1.Moj 2:
1. Moj. 2
7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
pa kakav je to Duh zivotni koji se vraca Bogu nakon nase smrti? nesto svesno ili nesvesno???

Ja ti dadoh objasnjenje koje ti se ne dopada.
Ali hajde kad ti se vec ne dopada,daj ti primer koji potvrdjuje tvoju nauku da su Otac ,sin i sveti duh trojstvo?Jel procita negde u Bibliji da pise rec "trojstvo"?
Nadalje ako mi ljudi imamo duh koji nas napusta kada umremo...,a kakav je to Bozji duh obzirom da pravi Bog Jehova nikada ne umire.
I kad smo vec kod tog ljudskog duha,da nije i taj nas duh neko svesno bice???
Jel taj nas duh bio negde na nebu?,pa ga Bog strpao u ljudski oblik?,mozda verujes u reinkarnaciju da taj duh kruzi iz tela u telo?,a mozda je dovoljno da pogledas u 1.Moj 2:
1. Moj. 2
7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.
pa kakav je to Duh zivotni koji se vraca Bogu nakon nase smrti? nesto svesno ili nesv

Pa ne tvrdim ja da su Otac, Sin i Duh Sveti Trojstvo, upravo suprotno, Sin ne postoji vječno kao Otac, ali ni Duh Sveti ne postoji vječno kao Otac, jer izlazi od Oca i Sina, dakle Duh Sveti ne postoji prije nego Sin ne nastane, eto o tome pričam, seveda!

Pa ne tvrdim ja da su Otac, Sin i Duh Sveti Trojstvo, upravo suprotno, Sin ne postoji vječno kao Otac, ali ni Duh Sveti ne postoji vječno kao Otac, jer izlazi od Oca i Sina, dakle Duh Sveti ne postoji prije nego Sin ne nastane, eto o tome pričam, seveda!

Pa to bi bilo to.
Jehova Bog koji je sve stvorio i sto se vidi i sto se ne vidi,
Isus Hrist je prvo stvorenje kojeg je Bog stvorio i to kao andjela po imenu Mihailo,
A Sveti Duh je najkrace receno Bozja superiorna tehnologija preko koje radi sta god pozeli.,nije osoba.

Pa to bi bilo to.
Jehova Bog koji je sve stvorio i sto se vidi i sto se ne vidi,
Isus Hrist je prvo stvorenje kojeg je Bog stvorio i to kao andjela po imenu Mihailo,
A Sveti Duh je najkrace receno Bozja superiorna tehnologija preko koje radi sta god pozeli.,nije osoba.

Nije baš tako, Duh Sveti ne postoji prije Sina, Biblija je jesna prema tome, dakle Otac je vječan, Sin je rođen, nije vječan, a Duh Sveti isto je rođen, nije vječan, i to tek kada Sin se rodi, jer izlazi i od Oca i od Sina, jednostavno, e da!

WTT Isaiah 44:6 כֹּֽה־אָמַ֙ר יְהוָ֧ה מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵ֛ל וְגֹאֲל֖וֹ יְהוָ֣ה צְבָא֑וֹת אֲנִ֤י רִאשׁוֹן֙ וַאֲנִ֣י אַחֲר֔וֹן וּמִבַּלְעָדַ֖י אֵ֥ין אֱלֹהִֽים׃
(Isa. 44:6 WTT)
CRO Isaiah 44:6 Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, Jahve nad vojskama: »Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema.
(Isa. 44:6 CRO)
Da li se iz ovoga stiha vidi da postoji jos neki Bog sem jehove???

Moras razmisljati svojom glavom da bi proucavao Bibliju a to upravo Jehovini Svedoci rade
sta mislis kako se proucava Biblija ako ne koristeci razum.

Evo nesto za razmisljanje "svojom glavom": Svim JS je poznato da organizacija JS oznacava UN kao divlju zvijer iz Otkrivenja 17 glava.
JS ne mogu na primjer raditi za UNO ili sl. Na ovom linku:
https://www.un.org/en/civil-society/watchtowerletter cete naci potvrdu da je WT Society tj. Organizacija JS bila registrovana kod UN od 1992 do 2001 kao NGO. U isto vrijeme dok su uokolo trubili da je UNO divlja zvijer (ne ulazim u to je li to tacno ili ne) i osudjivali druge za to, bili su sami registrovani kao UNO NGO. Izasli su tek kad je Guardian objavio clanak o ovom licemjerstvu. Vise o tome: https://jwfacts.com/watchtower/united-nations-association.php
Moze li se takvima vjerovati da su "razboriti rob" i Boziji "kanal" na zemlji?

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Evo nesto za razmisljanje "svojom glavom": Svim JS je poznato da organizacija JS oznacava UN kao divlju zvijer iz Otkrivenja 17 glava.
JS ne mogu na primjer raditi za UNO ili sl. Na ovom linku:
https://www.un.org/en/civil-society/watchtowerletter cete naci potvrdu da je WT Society tj. Organizacija JS bila registrovana kod UN od 1992 do 2001 kao NGO. U isto vrijeme dok su uokolo trubili da je UNO divlja zvijer (ne ulazim u to je li to tacno ili ne) i osudjivali druge za to, bili su sami registrovani kao UNO NGO. Izasli su tek kad je Guardian objavio clanak o ovom licemjerstvu. Vise o tome: https://jwfacts.com/watchtower/united-nations-association.php
Moze li se takvima vjerovati da su "razboriti rob" i Boziji "kanal" na zemlji?

Ne veruj svemu sto procitas.
Opste je poznato da postoji mnogo dezinformacija,lazi ,ali najgore su poluistine.
Sto se tice razotkrivanje UN,kao 8.biblijskog kralja,pa njen dolazak je najavljen od strane JS vec 1942 na tadasnjem kongresu JS. i to se desilo 1945?,zar ne?
A to za registracije po zakonu,kao i popis stanovnistva,JS postuju svaki zakon dok se ne suprostavi Bozjem zakonu.
Eto nekad su JS slavili Bozic,Uskrs,pusili,pijancili,imali vise zena,pa kad su shvatili da u Bibliji pise negativno o takvim stvarima ,odbacili su ih.
Ne znam dal ovo moze da vam pomogne da razmisljate svojom glavom,al to je veoma jednostavno.

Ne veruj svemu sto procitas.
Opste je poznato da postoji mnogo dezinformacija,lazi ,ali najgore su poluistine.
Sto se tice razotkrivanje UN,kao 8.biblijskog kralja,pa njen dolazak je najavljen od strane JS vec 1942 na tadasnjem kongresu JS. i to se desilo 1945?,zar ne?
A to za registracije po zakonu,kao i popis stanovnistva,JS postuju svaki zakon dok se ne suprostavi Bozjem zakonu.
Eto nekad su JS slavili Bozic,Uskrs,pusili,pijancili,imali vise zena,pa kad su shvatili da u Bibliji pise negativno o takvim stvarima ,odbacili su ih.
Ne znam dal ovo moze da vam pomogne da razmisljate svojom glavom,al to je veoma jednostavno.

Ja se iskreno nadam da tamo medju vama zaista ima ljudi koji koriste nama od Boga danog razum, kada saznaju za ovakve informacije. Znaci ne trebam vjerovati zvanicnom izvjescu UN, gdje su potvrdili da su JS bili njihova organizacija? Zasto bi UN lagao? I zasto bi Guardian lagao? Zato trebam vjerovati osam ljudi koji manipulisu zivotima miliona drugih, svojih vlastitih clanova. I ne samo da manipulisu ovozemaljskim zivotom tih ljudi nego i onim vjecnim.
Dobro ste napisali, oni su uocili da je UN zvijer 1945 a onda su se 1992, znajuci to, i tamo uclanili.

Ja se iskreno nadam da tamo medju vama zaista ima ljudi koji koriste nama od Boga danog razum, kada saznaju za ovakve informacije. Znaci ne trebam vjerovati zvanicnom izvjescu UN, gdje su potvrdili da su JS bili njihova organizacija? Zasto bi UN lagao? I zasto bi Guardian lagao? Zato trebam vjerovati osam ljudi koji manipulisu zivotima miliona drugih, svojih vlastitih clanova. I ne samo da manipulisu ovozemaljskim zivotom tih ljudi nego i onim vjecnim.
Dobro ste napisali, oni su uocili da je UN zvijer 1945 a onda su se 1992, znajuci to, i tamo uclanili.

JS ne teraju nikoga ni na sta.,bas kao ni Jehova Bog sto ne tera ljude da mu sluze na silu.Jehova zeli da ga sluzimo iz ljubavi,a ne na silu ili laganjem.
Sto se tice UN ,one su u Bibliji oznacene kao 8.biblijski kralj ...Kad se preko njih donese proglas o Miru i Sigurnosti nastace velika nevolja za sve ljude na zemlji jer se krece sa unistenjem lazljive religije.
Ali pre UN ,postojalo je Drustvo Naroda koje je propalo sa pocetkom II svetskog rata,tako da se nista bolje ne ocekuje ni od UN.
A to sa registracijom je budalastina...
Eto naprimer JS su registrovani u Srbiji kao verska organizacija,moralo je po zakonu Srbije koji je donet.
I da neces da kazes sada da su JS srpska organizacija?,da su sendvicari?,pa su tvorevina Aleksandra Vucica???
Ako je bilo kada u proslosti ili bude u buducnosti zakon da se JS registruju kao neko i nesto i negde pa i UN,ako se to ne protivi naredbi Jehove Boga,registrovace se.,u suprotnom ne.
Seti se Cezarovog popisa stanovnistva u vreme Isusovog rodjenja,prihvacen je .
Ima li tu jos nekih nejasnoca?
Ali da ne bude nikakvih nejasnoca seti se da su JS nekada slavili i Bozic i Uskrs,i krst,i imali vise zena itd itd i uvidevsi da Biblija sve to ne odobrava.glatko odbacili....,tako da i ako su nekada bili registrovani kao NVO u Ligi naroda ili vec gde,pisi prohujalo sa vihorom.
Razmisljaj svojom glavom,jer prevaranata ima previse.Neki to rade za pare,drugi iz dosade a treci iz mrznje,pa sad ti vidi u svakom slucaju najgore su poluistine sa nametnutim stavom.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Opustite se ljudi, to nista nema veze sa stvarni zivotom tu i sada oko nas. Nikakvi biblijski kraljevi, nikakva prorcanstva... samo se zamajavate i gubite vrijeme.

Opustite se ljudi, to nista nema veze sa stvarni zivotom tu i sada oko nas. Nikakvi biblijski kraljevi, nikakva prorcanstva... samo se zamajavate i gubite vrijeme.

Ima itekako.
Hajde sta su to UN ucinile dobro???
Jesu li sprecili barem jedan rat koji je USA izvela???
Ali pogledajte taj pokvareni mentalitet.
Oni rade po Sotonskom sistemu zavadi pa vladaj.
Pa bracu Vijetnamce su zavadili da se biju Severni i Juzni Vijetnam pod izgovorom da brane USA????
To samo budala moze da im poveruje...pa rat u Koreji gde su podelili bracu na Severnu i Juznu Koreju, pa Kinu i Tajvan,da ne pricamo za nas u Jugoslaviji ,Libiji,Iraku.Avganistanu,Siriji itd itd...
Sta su UN uzinile da obuzdaju USA i Nato pakt??? Nista na kvadrat jer rade pod patronatom UN.
Ne postuju nikakve dogovore koji njima ne idu u prilog...
Medjunarodno pravo je poodavno zgazeno.Gde su u UN,ruske i kineske trupe???Nema ih.
Pogledajte samo te zapadne bezobzirne sankcije i gde su tu UN???
Ma i za genesralnog sekretara UN uvek postavljaju prozapadnog coveka.
Ceo svet je zahvaljujuci USA,i Nato paktu pred nuklearnim ratom,a od UN tek slede napadi samo na zapadne protivnike.
Od UN nikad nista dobro nije bilo,a zlo ce tek da dodje,kad proglase Mir i Sigurnost za ceo svet.
2 Petrova, glava 3
3 I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama,
4 I govoriti: Gde je obećanje dolaska njegovog? Jer otkako oci pomreše sve stoji tako od početka stvorenja.
1 Solunjanima, glava 5
3 Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.
4 Ali vi, braćo, niste u tami da vas dan kao lupež zastane.

WTT Isaiah 44:6 כֹּֽה־אָמַ֙ר יְהוָ֧ה מֶֽלֶךְ־יִשְׂרָאֵ֛ל וְגֹאֲל֖וֹ יְהוָ֣ה צְבָא֑וֹת אֲנִ֤י רִאשׁוֹן֙ וַאֲנִ֣י אַחֲר֔וֹן וּמִבַּלְעָדַ֖י אֵ֥ין אֱלֹהִֽים׃
(Isa. 44:6 WTT)
CRO Isaiah 44:6 Ovako govori kralj Izraelov i otkupitelj njegov, Jahve nad vojskama: »Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema.
(Isa. 44:6 CRO)
Da li se iz ovoga stiha vidi da postoji jos neki Bog sem jehove???

Biblija počinje sa stvaranjem naše dimenzije, ne govori o drugim dimenzijama s razlogom, jer one ne utječu na naš svijet, ali to ne znači da ne postoje, dapače, i tako imamo u našoj dimenziji samo jednog Boga Jahvu, ali taj ne postoji u drugim dimenzijama, tamo postoji samo vječni Bog, nije to isto, eto po stoti put to ponavljam, da se ne kaže da nitko za to nije čuo, e da! ☺

Biblija počinje sa stvaranjem naše dimenzije, ne govori o drugim dimenzijama s razlogom, jer one ne utječu na naš svijet, ali to ne znači da ne postoje, dapače, i tako imamo u našoj dimenziji samo jednog Boga Jahvu, ali taj ne postoji u drugim dimenzijama, tamo postoji samo vječni Bog, nije to isto, eto po stoti put to ponavljam, da se ne kaže da nitko za to nije čuo, e da! ☺

Bog je ljudima dao Bibliju ,nije je dao andjelima koji su vec uveliko postojali?,zar ne?
Dakle Jehova Bog je prvo stvorio svoje nebeske sinove ili najkrace andjele,medju kojima je prvi bio Mihailo nama poznat i kao Isus Hrist.
Tek posle je stvorio ceo materijalni svemir,nebo i zemlju.
i tek posle ko zna kolko milijardi godina poceo da oblikuje Zemlju za zivot u toki njegovih 6 stvaralackih dana koji su trajali minimum po 1000 godina.
A te sve dimenziju su nista za Jehovu Boga jer ih je on sam sve stvorio i stvorice ih jos ako bude hteo.
On je jedini pravi i istiniti Bog.Pre njega nije bilo Boga,niti ce ga biti .
CRO Isaiah 43:10 Jer vi ste mi svjedoci«, riječ je Jahvina, »i moje sluge koje sam izabrao, da biste znali i vjerovali i uvidjeli da sam to ja.
Prije mene nijedan bog nije bio načinjen i neće poslije mene biti.
(Isa. 43:10 CRO)

Eto naprimer JS su registrovani u Srbiji kao verska organizacija,moralo je po zakonu Srbije koji je donet.

Da li se moralo ili ne, to ne znam. Cinjenica je da su JS postali clan UN-ovih nevladinih organizacija bez ikakvog moranja. Uradili su to svojevoljno. Kad se kasnije za to saznalo, rekli su da su da su morali da bi dobili pristup UN-ovoj knjiznici, sto su UN poslije negirali, na linku gore su svi dokumenti pristupacni. Svatko moze dobiti pristup tamo ako hoce, za to vam ne treba clanstvo niti neki zakon.

Ako je bilo kada u proslosti ili bude u buducnosti zakon da se JS registruju kao neko i nesto i negde pa i UN,ako se to ne protivi naredbi Jehove Boga,registrovace se.,u suprotnom ne.

Na, neka Kula Strazara ovo objasni:
"To je zapravo “slika divlje zvijeri”, vidljiva politička, komercijalna organizacija “boga ovog sustava stvari”, Sotone Đavla. Tako će UN uskoro biti uništen zajedno s tom zvjerskom organizacijom." Watchtower 1984. 15. rujna str.15" Da li se Bog protivi kad imas udjela sa Sotonom?:unsure:

Seti se Cezarovog popisa stanovnistva u vreme Isusovog rodjenja,prihvacen je

Popis je jednostavno gradjanska duznost i nema veze sa politikom.

Ali da ne bude nikakvih nejasnoca seti se da su JS nekada slavili i Bozic i Uskrs,i krst,i imali vise zena itd itd i uvidevsi da Biblija sve to ne odobrava.glatko odbacili....,tako da i ako su nekada bili registrovani kao NVO u Ligi naroda ili vec gde,pisi prohujalo sa vihorom.

Redosljed je vazan. Ne znati, uciniti, saznati, pa opet uciniti. "Prohujalo sa vihorom" je Vama igrati se sa ljudskim zivotima? Koliko je JS bilo po zatvorima zbog nekih interpretacija Bozije Rijeci od Vodeceg tijela, koliko ih je radije gladovalo, nego prihvatilo posao n.pr. u jednoj firmi koja je ili financirana od UNO ili ima veze sa tim? Nikada se nisu ispricali ili priznali pogresnu interpretaciju.
Vodece tijelo je odredilo u Malaviju da JS ne smiju imati političku iskaznicu iako je ta drzava imala jednopartijski sustav i svi su morali imati tu iskaznicu. To je rezultiralo između 1963. i 1992 mnogim tisućama smrti i raseljavanja Svjedoka (Godišnjak 1999. str. 149-223) Dok su se ovo njima događalo, njihov je stozer ignorirao ista pravila budući da su bili politički povezani s Ujedinjenim narodima, samo da bi dobili "pristup jednoj knjiznici."

Razmisljaj svojom glavom,jer prevaranata ima previse.Neki to rade za pare,drugi iz dosade a treci iz mrznje,pa sad ti vidi u svakom slucaju najgore su poluistine sa nametnutim stavom.

Zbog toga je i napisan ovaj post.

RIS_BG je rekao:
Njima su najvise pomogli verski fundamentolci u svim narodima,i zato ta lazna religija mora da bude unistena po Bozjem obecanju.

Slazem se da su popovi i hodze najslizaniji s nacionalistima i bas zato govorimo da imamo posla s klero-nacionalistima i sa klero-fasistima.

No, taj problem nece rijesiti Bog, nego to ljudi trebaju da rijese. Bog nije na takav romantican nacin (kako vi zamisljate) nikada rijesio niti jedan problem u svijetu. Uzalud ocekujete pojavu Boga koji rjesava sve nase probleme. To se nikada nije desilo, niti ce se ikada desiti. Uzalusno cekate Boga.

Nije da Bog ne zeli da rijesi taj problem. Stvar je samo u tome da Bog jednostavno ne djeluje tako da se pojavljuje na nebu.

Bog djeluje tako da nadahnjuje ljude da sami rijese te probleme.

I zato je jako vazno reci dvije stvari... prva, da se Bog nece pojaviti najednom na nebu i rijesiti sve nase probleme; a druga, da je Bog stalno tu s nama i da nam pomaze da sami rijesimo svoje probleme. On je nadahnuce koje je u nama.

No, taj problem nece rijesiti Bog, nego to ljudi trebaju da rijese. Bog nije na takav romantican nacin (kako vi zamisljate) nikada rijesio niti jedan problem u svijetu. Uzalud ocekujete pojavu Boga koji rjesava sve nase probleme. To se nikada nije desilo, niti ce se ikada desiti. Uzalusno cekate Boga.

Ako netko ocekuje da Bog rijesi probleme to je onda stvar njegove vjere, netko drugi vjeruje pak da ce dobri ili hrabri ili mocni... ljudi rijesiti probleme. Ja osobno mislim da zaista nitko drugi ne moze uciniti ovaj svijet pravedan i lijep jednako za sve ljude izuzev Boga, za to je zaista potrebna Bozanska intervencija. Bog je do sada intervenirao globalno nekoliko puta, i kao pomagac i spasilac na osobnoj razini. Tko u njega vjeruje osjeti njegovu pomoc svaki dan. On je i sudac, osudio je Sodomu i Gomoru, osudio je prvi svijet u potopu. Njegove presude znace i smrt za nekoga, zato je Bog strpljiv i ceka, nebi li se netko povratio od losih dijela. "Ne kasni Gospodin s obećanjem svojim, kao što neki misle, nego vas strpljivo trpi, jer neće da se tko izgubi, nego svi da se pokaju." (2.Petrova 3:9). E sad, ako netko ne vjeruje da je bio potop na primjer, ili druga Biblijska izvjesca, to je druga stvar.

I zato je jako vazno reci dvije stvari... prva, da se Bog nece pojaviti najednom na nebu i rijesiti sve nase probleme; a druga, da je Bog stalno tu s nama i da nam pomaze da sami rijesimo svoje probleme. On je nadahnuce koje je u nama.

Opet stvar vjere. Svatko ima neki svoj izvor informacija o Bogu. Netko vjeruje u Kuran, netko u Talmud, Krscani vjeruju da se Bog objavio kroz Bibliju i tamo je objavio da ce ono sto je naumio i ostvariti. Rijec evandjelje znaci "dobra vijest". Dobra vijest kaze da ce Bog unistiti sve ljudske vlasti i postaviti svog Kralja. Taj Kralj je vec jednom dolazio ovdje sa zadatkom i opet ce doci sa zadatkom. On ce rijesiti nase probleme. Ja cvrsto vjerujem da ce doci i radujem se njegovom dolasku. Mozda je to sa necijeg drugog stajalista suludo, zato sto se cini kao neko cudo. Ipak cuda se cesto dogadjaju i to ih ne cini manje cudima. Isusov ponovni dolazak nije nesto sto je netko od nas sebi lijepo zamislio, nego je tako objavljeno od Boga "Jer viđenje izostaje još do određenog vremena, ali navaljuje prema kraju i ne vara. Ako i oklijeva, ipak ga čekaj: Ono dolazi posve sigurno; neće izostati! ...pravednik ipak ostaje na životu svojom vjerom." (Habakuk 2:3,4).

Da li se moralo ili ne, to ne znam. Cinjenica je da su JS postali clan UN-ovih nevladinih organizacija bez ikakvog moranja. Uradili su to svojevoljno. Kad se kasnije za to saznalo, rekli su da su da su morali da bi dobili pristup UN-ovoj knjiznici, sto su UN poslije negirali, na linku gore su svi dokumenti pristupacni. Svatko moze dobiti pristup tamo ako hoce, za to vam ne treba clanstvo niti neki zakon.

To sto ti mislis da je cinjenica ,prvo moras da dokumentujes.
Postoji previse fotomontaza i potraga za slabim tackama unutar organizacije JS.
Licno,ovako na nevidjeno mislim da si duboko zagrizao laznu patku.

Na, neka Kula Strazara ovo objasni:
"To je zapravo “slika divlje zvijeri”, vidljiva politička, komercijalna organizacija “boga ovog sustava stvari”, Sotone Đavla. Tako će UN uskoro biti uništen zajedno s tom zvjerskom organizacijom." Watchtower 1984. 15. rujna str.15" Da li se Bog protivi kad imas udjela sa Sotonom?:unsure:

Cinjenica da rec "uskoro" ima siroko znacenje.
U svakom slucaju UN su organizacija osudjena na propast jer ne cine nikakvo dobro delo vredno paznje,samo sto ce UN biti unistene poslednje.

Popis je jednostavno gradjanska duznost i nema veze sa politikom.

Nazalost popis ima ogromne veze i sa politikom.
Eto kod nas u Srbiji popis je bojkotovan od strane jednog dela politickih fundamentolaca.

Redosljed je vazan. Ne znati, uciniti, saznati, pa opet uciniti. "Prohujalo sa vihorom" je Vama igrati se sa ljudskim zivotima? Koliko je JS bilo po zatvorima zbog nekih interpretacija Bozije Rijeci od Vodeceg tijela, koliko ih je radije gladovalo, nego prihvatilo posao n.pr. u jednoj firmi koja je ili financirana od UNO ili ima veze sa tim? Nikada se nisu ispricali ili priznali pogresnu interpretaciju.
Vodece tijelo je odredilo u Malaviju da JS ne smiju imati političku iskaznicu iako je ta drzava imala jednopartijski sustav i svi su morali imati tu iskaznicu. To je rezultiralo između 1963. i 1992 mnogim tisućama smrti i raseljavanja Svjedoka (Godišnjak 1999. str. 149-223) Dok su se ovo njima događalo, njihov je stozer ignorirao ista pravila budući da su bili politički povezani s Ujedinjenim narodima, samo da bi dobili "pristup jednoj knjiznici."

Zbog toga je i napisan ovaj post.

"Zbog toga je i napisan ovaj post" ???
A sta je trebalo raditi kad prvo apostola Jakova,brata Jovanovog ?
Dela apostolska, glava 12
2 I pogubi Jakova brata Jovanovog mačem.
A sta su to apostoli propustili pa su uhvatili Jakova i ubili macem???
Da li je tvoj cilj da i Jakovljevo ubistvo pripises losem vodjstvu apostola???
Ciji si ti vojnik? Isusov ili sotonin?
Isusovi vojnici sire istinu da je Isus rekao da se dok je sotoninog poretka mozemo da racunamo samo na progon ,ubistva i zlo.
A sotonini vojnici sire laz kao fariseji i spoticu prave Hriscane glupostima da moraju da se obrezu,da drze sabat,da ne jedu svinjetinu i druge budalastine.A te svoje lazi bogato zakite poluistinama....
Ali evo ti jedan drugi primer.
Da li se secas da je Jehova Bog dao Izraelcima da se Saul pomaze za cara u Izraelu???
Da nije mozda Jehova Bog pogresio u tome jer se Saul preokrenuo?
Da li je David imao priliku da ga bar dva puta ubije,a nije???
Onaj ko je podignut od Jehove Boga,njega ce sam Jehova Bog da raskrinka bas kao i Judu Iskariotsku koji je bio lopov i potkradao apostole.
Zatim nadalje JS su u pocetku bili isti kao i ostali hriscani...
Vremenom kako su razumevali biblijsko ucenje,objavljivali su drugima i sta te tu buni.
Pa i dan danji kad se nesto novo bolje razume ,to se objavi svima.
Isto kao i u fizici,hemiji itd itd...
Uvek se nesto novo sazna i naravno da se ostavljaju stare pantalone ,a oblace nove.
A sto se tebe tice,zao mi je sto si se razocarao,svako ima svoj izbor...pa i ti.
Od 1963-1992"..."???,a kako bi ti sprecio ubijanje i raseljavanje????Jel imas neku super ideju???Da se poljubi necja ruka ili noga da ne budes ubijen ili raseljen???
Da nisu braca JS naredili ubijanja i raseljavanja JS???
Da to nije mozda ucinio i sam Isus Hrist ili njegovi apostoli u vreme Cezara??? naredili progon Hriscana?

Slazem se da su popovi i hodze najslizaniji s nacionalistima i bas zato govorimo da imamo posla s klero-nacionalistima i sa klero-fasistima.

Eto slazemo se u necemu.

Ljudi nikad nece resiti svoje probleme jer su nesposobni za tako nesto.
Pravi Mir moze samo Jehova Bog da uspostavi i uspostavice u odredjeno vreme.

Nije da Bog ne zeli da rijesi taj problem. Stvar je samo u tome da Bog jednostavno ne djeluje tako da se pojavljuje na nebu.

Bog djeluje tako da nadahnjuje ljude da sami rijese te probleme.

Jedino sto je vazno pre nego Jehova Bog pocne da unistava ovaj politicki sistem ,,to je da se rese dva sporna pitanja zbog kojih i trpimo vise milenijuma patnje itd.
Prvo je da li Jehova Bog ima pravo da vlada nad ljudima.
Drugo je da li ljudi sluze Jehovi Bogu iz ljubavi ili iz koristi.
Eto ljudi su isprobali sve moguce i nemoguce vladavine i dokazali da su nesposobni za bilo koje dobro delo...eto jos da vidimo prave UN i njihovu vlast i moc... gde ce se pokazati kao najkrvolocnija vladavina ikada.
A o Bozjoj vladavini to je tek druga tema...

To sto ti mislis da je cinjenica ,prvo moras da dokumentujes.
Postoji previse fotomontaza i potraga za slabim tackama unutar organizacije JS.
Licno,ovako na nevidjeno mislim da si duboko zagrizao laznu patku.

Prvi link iz mojeg prethodnog posta je sluzbeni UN-link, sto bi trebalo biti bolji dokaz? Ili mozda UN pisu glede JS neistine na svojoj zvanicnoj stranici? Ali ako Vam to nije dokaz, evo linka
https://www.youtube.com/watch?v=NU5PVN6i8EQ:1428
na kojem jedan ex-Gilead-misionar iz Francuske prica o tome i kaze da je on osobno poslan od Vodeceg tijela u UN u vrijeme nakon sto su se tamo registrirali (oko 24 minute). On je "zivuci" svjedok toga, kako sam kaze. Posto Vasa organizacija optuzuje druge i pred sudom, zasto ne tuzite i njega za sirenje dezinformacija, ako nije tacno ono sto govori? Samo mi je zao sto Vi ne smijete saslusati ovoga covjeka jer je on za vas otpadnik, jer vam je tako receno. Ako imate bilo kakav kontakt sa tzv. "otpadnicima" nevezano za to govore li istinu ili ne, onda mozete "odlutati" kako je odlutala Eva, koliko znam tako vam govore. Zato vam je uskracena istina. Pri tome je Jahve Bog dozvolio kusnju, nije rekao Evi da ne jede plod i da ne prica sa zmijama. Nego je samo zabranio jesti plod, a zmiji je dozvolio da je iskusa. Da je Eva imala ljubavi za Boga, odbila bi zmiju, kao sto je to Isus tisucama godina kasnije uradio.

Da li je tvoj cilj da i Jakovljevo ubistvo pripises losem vodjstvu apostola???
Ciji si ti vojnik? Isusov ili sotonin?
Isusovi vojnici sire istinu da je Isus rekao da se dok je sotoninog poretka mozemo da racunamo samo na progon ,ubistva i zlo.
A sotonini vojnici sire laz kao fariseji i spoticu prave Hriscane glupostima da moraju da se obrezu,da drze sabat,da ne jedu svinjetinu i druge budalastine.A te svoje lazi bogato zakite poluistinama....

Ni u kojem slucaju. Apostoli nisu rekli Jakovu kako da vjeruje u Boga i kako da se ponasa, a oni sami radili suprotno. Nesto ne vidim da je i jedan clan Vodeceg tijela progonjen, u zatvoru ili slicno. A cudno mi isto kako da ni jedan clan "razboritog roba" nije iz Afrike. Ili je jedan od preduvjeta za to americko drzavljanstvo?

Zatim nadalje JS su u pocetku bili isti kao i ostali hriscani...
Vremenom kako su razumevali biblijsko ucenje,objavljivali su drugima i sta te tu buni.
Pa i dan danji kad se nesto novo bolje razume ,to se objavi svima.
Isto kao i u fizici,hemiji itd itd...

Koliko je meni poznato, niti jedan naucnik iz fizike, hemije... ne tvrdi za sebe da je "vjerni i razboriti rob" i Boziji kanal na Zemlji. Pa onda govori drugima kako ce i u sto vjerovati, pa onda kad pogrijesi onda smisli nesto drugo. Uz to iskljucuje sve one koji se usprotive. Ta "iskljucenja" (a nitko izvana ne zna zasto, tako biva da npr. jedan bludnik i jedan iskreni krscanin koji npr. samo sumnja u Bozansko nadahnuce Vodeceg tijela bivaju isto iskljuceni) znace i prekidanje sviju veza sa svim drugima svjedocima a kod nekih i familijarnih. To su ogromna dusevna (mozda i financijska) opterecenja za takve ljude, pogotovu one koji su od malena odrasli u takvoj obitelji. Tek sada kroz internet platforme se otkriva koliko ljudi biva iskljuceno samo zato sto se ne slazu sa njihovim ucenjima.
Zasto ovo pisem, ne zato sto mi je namjera napadati organizaciju kako vi kazete "poluistinama" nego se ovdje radi o samim svjedocima. Mislim da su velika vecina divni i iskreno pobozni ljudi. Nazalost oni bezuvjetno vjeruju VT i mislim da, upravo kako su farizeji u Isusovo doba namakli tezak teret na pleca ljudi, njihovo vodece tijelo isto namice tezak teret njima, a sami ne mrdaju prstom da ga podignu (Luka 11,46). Njihovi clanovi imaju da prihvate njihova ucenja u pitanjima, u kojima zapravo svatko treba odluciti na osnovu svoje krscanske savjesti, inace ce biti iskljuceni. Zato kada je netko od vas napisao da JS misle svojom glavom, zelim vas zaista na to potaci da se vodite samo Bogom i Isusom na osnovu Bozije rijeci i ne date se zavoditi ljudima. Moje misljenje je i da ovo vazi za sve nas koji sebe smatramo krscanima (Ps. 146,3), ali je moj dojam da posebito JS prepustaju njihovu odgovornost pred Bogom i Isusom u ruke nekolicine ljudi.

Prvi link iz mojeg prethodnog posta je sluzbeni UN-link, sto bi trebalo biti bolji dokaz? Ili mozda UN pisu glede JS neistine na svojoj zvanicnoj stranici? Ali ako Vam to nije dokaz, evo linka
https://www.youtube.com/watch?v=NU5PVN6i8EQ:1428
na kojem jedan ex-Gilead-misionar iz Francuske prica o tome i kaze da je on osobno poslan od Vodeceg tijela u UN u vrijeme nakon sto su se tamo registrirali (oko 24 minute). On je "zivuci" svjedok toga, kako sam kaze. Posto Vasa organizacija optuzuje druge i pred sudom, zasto ne tuzite i njega za sirenje dezinformacija, ako nije tacno ono sto govori? Samo mi je zao sto Vi ne smijete saslusati ovoga covjeka jer je on za vas otpadnik, jer vam je tako receno. Ako imate bilo kakav kontakt sa tzv. "otpadnicima" nevezano za to govore li istinu ili ne, onda mozete "odlutati" kako je odlutala Eva, koliko znam tako vam govore. Zato vam je uskracena istina. Pri tome je Jahve Bog dozvolio kusnju, nije rekao Evi da ne jede plod i da ne prica sa zmijama. Nego je samo zabranio jesti plod, a zmiji je dozvolio da je iskusa. Da je Eva imala ljubavi za Boga, odbila bi zmiju, kao sto je to Isus tisucama godina kasnije uradio.

On je zivuci svedok???
Hajde bre ,covek se zavitlava,totalno neozbiljan i mlad tip,nema ni 60 godina ,a on nekad davno kao misionar poslan od vodeceg tela JS???
Ali izgleda da nekom odgovara da neko vise veruje salabajzerima nego ozbiljnim ljudima.
Misionari imaju zadatak da propovedaju van svoje zemlje ,a ne da se salju u UN i druge politicke organizacije,tako da je to sasvim dovoljno .

Ni u kojem slucaju. Apostoli nisu rekli Jakovu kako da vjeruje u Boga i kako da se ponasa, a oni sami radili suprotno. Nesto ne vidim da je i jedan clan Vodeceg tijela progonjen, u zatvoru ili slicno. A cudno mi isto kako da ni jedan clan "razboritog roba" nije iz Afrike. Ili je jedan od preduvjeta za to americko drzavljanstvo?

U vreme I svetskog rata neki su pohapseni zbog vojne neutralnosti u maju 1918 pod laznim optuzbama.Oslobodjeni su nakon 9 meseci,tako je pocelo vreme prociscavanja i to je dobro da ima vise takvih prociscavanja da se vidi ko propoveda iz ljubavi. Zar mislis da niko od nas ne oseca prezir ponosnih ljudi i elita koji misle da su najpametniji??? Zar mislis da nema podmetanja nogu kao sto su cinili fariseji i sadukeji Hriscanima u Izraelu??? i naravno u "razboritom robu" ima i AfroAmerikanaca. Ali pitaj se malo jel nekome smetalo u I veku to sto su u razboritom robu bili svi cistokrvni Jevreji???

Koliko je meni poznato, niti jedan naucnik iz fizike, hemije... ne tvrdi za sebe da je "vjerni i razboriti rob" i Boziji kanal na Zemlji. Pa onda govori drugima kako ce i u sto vjerovati, pa onda kad pogrijesi onda smisli nesto drugo. Uz to iskljucuje sve one koji se usprotive. Ta "iskljucenja" (a nitko izvana ne zna zasto, tako biva da npr. jedan bludnik i jedan iskreni krscanin koji npr. samo sumnja u Bozansko nadahnuce Vodeceg tijela bivaju isto iskljuceni) znace i prekidanje sviju veza sa svim drugima svjedocima a kod nekih i familijarnih. To su ogromna dusevna (mozda i financijska) opterecenja za takve ljude, pogotovu one koji su od malena odrasli u takvoj obitelji. Tek sada kroz internet platforme se otkriva koliko ljudi biva iskljuceno samo zato sto se ne slazu sa njihovim ucenjima.

To sto ti poznajes je kao kad vidis sa suprotnog gola da je lopta usla u protivnicki Gol,dok linijska kamera pokazuje da je lopta nije presla gol liniju.
A to za iskljucenja,hajde sad da necemo kriminalce da oslobadjamo iz zatvora zbog njihove visoke fizicke i dusevne boli???
Osobe koje ruse ugled Jehovine organizacije treba iskljuciti dok ne pokazu plodove pokajanja i to je Bozja zapoved ,a ne ljudska.
1 Korincanima, glava 5
11 A sad vam pisah da se ne mešate ako koji koji se brat zove, postane kurvar, ili tvrdica, ili idolopoklonik, ili kavgadžija, ili pijanica, ili hajduk; s takvima da i ne jedete.
12 Jer šta je meni stalo da sudim one koji su napolju? Ne sudite li vi one koji su unutra?
13 A one koji su napolju sudiće Bog. Izvadite zloga između sebe.
Jevrejima, glava 12
11 Jer svako karanje kad biva ne čini se da je radost, nego žalost; ali posle daće miran rod pravde onima koji su naučeni njime.

Zasto ovo pisem, ne zato sto mi je namjera napadati organizaciju kako vi kazete "poluistinama" nego se ovdje radi o samim svjedocima. Mislim da su velika vecina divni i iskreno pobozni ljudi. Nazalost oni bezuvjetno vjeruju VT i mislim da, upravo kako su farizeji u Isusovo doba namakli tezak teret na pleca ljudi, njihovo vodece tijelo isto namice tezak teret njima, a sami ne mrdaju prstom da ga podignu (Luka 11,46). Njihovi clanovi imaju da prihvate njihova ucenja u pitanjima, u kojima zapravo svatko treba odluciti na osnovu svoje krscanske savjesti, inace ce biti iskljuceni. Zato kada je netko od vas napisao da JS misle svojom glavom, zelim vas zaista na to potaci da se vodite samo Bogom i Isusom na osnovu Bozije rijeci i ne date se zavoditi ljudima. Moje misljenje je i da ovo vazi za sve nas koji sebe smatramo krscanima (Ps. 146,3), ali je moj dojam da posebito JS prepustaju njihovu odgovornost pred Bogom i Isusom u ruke nekolicine ljudi.

Previse mislis,ali u suprotnom pravcu.
"bezuvjetno vjerovanje" ??? a gde nadje taj pojam?
U sta bezuvjetno vjerovanje?
Jel da se Bog koji je stvorio Adama i Evu ne zove Jehova?
Jel da verujemo u trojstvo bogova koje se nigde u Bibliji ne pominje?
Jel da verujemo u teoriju evolucije i slicne lazi i polusitine?
Sta to JS bezuvjetno veruju a culi su od strane VT???
Da li uopste znas sta je i ko je VT???

Nazad
Vrh