Učenje Jehovinih svjedoka

idi u neku osnovnu školu da ti prvašići TO pročitaju i objasne -
da TU - ili bilo gdje drugdje - NE piše - ISUSEK JE RIJEČ
niti da je TO sam reka - JA SAM RIJEČ !!!!!

Ivan 1,14I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine.

Eto citata koji jasno tvrdi da je Riječ Isus Krist, jedinorođeni Sin Božji.

Lijepo počni s time što je subjekt, što objekt, a što glagol u tom citatu, pa će ti biti jasno da upravo to Ivan u svom Evanđelju tvrdi, e da!

Eto citata koji jasno tvrdi da je Riječ Isus Krist, jedinorođeni Sin Božji.

opet
kupi si jače očale
očito ti je dogma zamaglila vid
----------
ZAŠTO NE POŠTUJEŠ 1.BZ?
da JE poštuješ – onda bi ti SVE bilo jasno!

1.Božja Zapovjest kaže TKO je Bog:
……………
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, Bog tvoj,

koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
da li je neupitno da je
Bog = Otac = YHVH?-!!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TO sad uvrsti u Ivana da ti se otvore oči
-----------------

IVAN 1,1

U početku bijaše RIJEČ i RIJEČ bijaše u BOGA OCA JAHVE i

RIJEČ bijaše BOG OTAC JAHVE.

IVAN 1,2

BOŽJA OČEVA JAHVINA RIJEČ bijaše u početku u BOGA OCA JAHVE.

IVAN 1,3

Sve postade po BOŽJOJ OČEVOJ JAHVINOJ RIJEČI i

bez BOŽJE OČEVE JAHVINE RIJEČI ne postade ništa.
Svemu što postade

IVAN 1,4

u BOŽJOJ OČEVOJ JAHVINOJ RIJEČI bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo;

IVAN 1,5

i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.

IVAN 1,6

Bi čovjek poslan od BOGA OCA JAHVE, ime mu Ivan.

IVAN 1,7

On dođe kao svjedok da posvjedoči za

SVJETLO SINA YEHOSHUU

da svi vjeruju po njemu.

IVAN 1,8

Ne bijaše on SVJETLO SIN YEHOSHUA,

nego - da posvjedoči za SVJETLO SINA YEHOSHUU.

IVAN 1,9

SVJETLO SIN YEHOSHUA istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet;

IVAN 1,10

bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.

IVAN 1,11

K svojima dođe i njegovi ga ne primiše.

IVAN 1,12

A onima koji GA SINA YEHOSHUU primiše podade moć

da postanu djeca od BOGA OCA JAHVE:

onima koji vjeruju u njegovo ime,

IVAN 1,13

koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje,

nego - od BOGA OCA JAHVE.

IVAN 1,14

I RIJEČ BOG OTAC JAHVE napravi TIJELO SINU YEHOSHUI i
nastani se SIN YEHOSHUA među nama i vidjesmo slavu njegovu

slavu koju ima kao JEDINOROĐENAC od BOGA OCA JAHVE - pun milosti i istine.

..................

.

HEBREJIMA 10,5

Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se,

NEGO SI MI TIJELO PRIPRAVIO;

----------------

1,

Da li je jasno da je riječ o Yehoshui?

2,

Yehoshua kaže da mu je netko pripravio tijelo.

3,

Tko je osoba koja je - napravila tijelo Yehoshui?

4,

Kako je ta osoba - pripravila tijelo za Yehoshuu?

5,

Čime je ta osoba - napravila tijelo za Yehoshuu?

6,

Kada je ta osoba - pripravila tijelo za Yehoshuu?

-----------------

Bog YHVH je sa svojom stvaralačkom riječi

stvorio - pripremio - tijelo za Yehoshuu!

Znači - nije Bog YHVH Otac uzeo tijelo.

nego je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Yehoshui.

Znači - Yehoshua nije = riječ.

jer je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Sinu riječju svojih usta.

Ovaj stih je u izravnoj kontradikciji

s navodima lažne dogme da je

Yehoshua = riječ!

----------------

pod prvo -

nema niti jednog stiha -

Yehoshua je riječ.

ili

da Yohoshua kaže - Ja sam riječ.

-------------------

SIN G Yehoshua je bio na nebu stvoren kao duhovno biće.

U svrhu misije - spasenja zemaljskog čovjeka,

Bog YHVH jedini Otac - stvara tijelo SINU G Yehoshui

HEBREJIMA 10,5

Bog Jedini Otac YHVH je posredstvom svoga Svetoga Duha,
stvorio u jajnoj stanici Marije Blažene
drugi dio genet. lanca potrebnog za začeće.

Nadalje je Marija kao sve žene iznjela trudnoću.

SIN G Yehoshua je POSTAO i OSTAO = ČOVJEK!

ZATO JER JE ZA SPAS ČOVJEKA
TREBAO ČOVJEK!!!!

opet
kupi si jače očale
očito ti je dogma zamaglila vid
----------
ZAŠTO NE POŠTUJEŠ 1.BZ?
da JE poštuješ – onda bi ti SVE bilo jasno!

1.Božja Zapovjest kaže TKO je Bog:
……………
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, Bog tvoj,

koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,
da li je neupitno da je
Bog = Otac = YHVH?-!!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TO sad uvrsti u Ivana da ti se otvore oči
-----------------

IVAN 1,1

U početku bijaše RIJEČ i RIJEČ bijaše u BOGA OCA JAHVE i

RIJEČ bijaše BOG OTAC JAHVE.

IVAN 1,2

BOŽJA OČEVA JAHVINA RIJEČ bijaše u početku u BOGA OCA JAHVE.

IVAN 1,3

Sve postade po BOŽJOJ OČEVOJ JAHVINOJ RIJEČI i

bez BOŽJE OČEVE JAHVINE RIJEČI ne postade ništa.
Svemu što postade

IVAN 1,4

u BOŽJOJ OČEVOJ JAHVINOJ RIJEČI bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo;

IVAN 1,5

i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.

IVAN 1,6

Bi čovjek poslan od BOGA OCA JAHVE, ime mu Ivan.

IVAN 1,7

On dođe kao svjedok da posvjedoči za

SVJETLO SINA YEHOSHUU

da svi vjeruju po njemu.

IVAN 1,8

Ne bijaše on SVJETLO SIN YEHOSHUA,

nego - da posvjedoči za SVJETLO SINA YEHOSHUU.

IVAN 1,9

SVJETLO SIN YEHOSHUA istinsko koje prosvjetljuje svakog čovjeka dođe na svijet;

IVAN 1,10

bijaše na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna.

IVAN 1,11

K svojima dođe i njegovi ga ne primiše.

IVAN 1,12

A onima koji GA SINA YEHOSHUU primiše podade moć

da postanu djeca od BOGA OCA JAHVE:

onima koji vjeruju u njegovo ime,

IVAN 1,13

koji su rođeni ne od krvi, ni od volje tjelesne, ni od volje muževlje,

nego - od BOGA OCA JAHVE.

IVAN 1,14

I RIJEČ BOG OTAC JAHVE napravi TIJELO SINU YEHOSHUI i
nastani se SIN YEHOSHUA među nama i vidjesmo slavu njegovu

slavu koju ima kao JEDINOROĐENAC od BOGA OCA JAHVE - pun milosti i istine.

..................

.

HEBREJIMA 10,5

----------------

1,

Da li je jasno da je riječ o Yehoshui?

2,

Yehoshua kaže da mu je netko pripravio tijelo.

3,

Tko je osoba koja je - napravila tijelo Yehoshui?

4,

Kako je ta osoba - pripravila tijelo za Yehoshuu?

5,

Čime je ta osoba - napravila tijelo za Yehoshuu?

6,

Kada je ta osoba - pripravila tijelo za Yehoshuu?

-----------------

Bog YHVH je sa svojom stvaralačkom riječi

stvorio - pripremio - tijelo za Yehoshuu!

Znači - nije Bog YHVH Otac uzeo tijelo.

nego je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Yehoshui.

Znači - Yehoshua nije = riječ.

jer je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Sinu riječju svojih usta.

Ovaj stih je u izravnoj kontradikciji

s navodima lažne dogme da je

Yehoshua = riječ!

----------------

pod prvo -

nema niti jednog stiha -

Yehoshua je riječ.

ili

da Yohoshua kaže - Ja sam riječ.

-------------------

SIN G Yehoshua je bio na nebu stvoren kao duhovno biće.

U svrhu misije - spasenja zemaljskog čovjeka,

Bog YHVH jedini Otac - stvara tijelo SINU G Yehoshui

HEBREJIMA 10,5

Bog Jedini Otac YHVH je posredstvom svoga Svetoga Duha,
stvorio u jajnoj stanici Marije Blažene
drugi dio genet. lanca potrebnog za začeće.

Nadalje je Marija kao sve žene iznjela trudnoću.

SIN G Yehoshua je POSTAO i OSTAO = ČOVJEK!

ZATO JER JE ZA SPAS ČOVJEKA
TREBAO ČOVJEK!!!!

Prvo prouči tko je jedinorođeni Sin Božji, pa će ti biti jasno tko je Riječ po Bibliji, očito ti Biblija nimalo nije jasna, samo kažem.

Evo nesto za razmisljanje "svojom glavom": Svim JS je poznato da organizacija JS oznacava UN kao divlju zvijer iz Otkrivenja 17 glava.
JS ne mogu na primjer raditi za UNO ili sl. Na ovom linku:
https://www.un.org/en/civil-society/watchtowerletter cete naci potvrdu da je WT Society tj. Organizacija JS bila registrovana kod UN od 1992 do 2001 kao NGO. U isto vrijeme dok su uokolo trubili da je UNO divlja zvijer (ne ulazim u to je li to tacno ili ne) i osudjivali druge za to, bili su sami registrovani kao UNO NGO. Izasli su tek kad je Guardian objavio clanak o ovom licemjerstvu. Vise o tome: https://jwfacts.com/watchtower/united-nations-association.php
Moze li se takvima vjerovati da su "razboriti rob" i Boziji "kanal" na zemlji?

JS razmisljaju na temelju biblijskih dokaza i uz pomoc Bozjeg Svetog Duha i naravno svojom glavom povezuju cinjenice.
Sto se tice nevladinih organizacija,trebalo bi da vam bude dobro poznato da drzava pre svih finansira nevladine organizacije.
JS se finansiraju dobrovoljnim prilozima iz maticne zemlje i celoga sveta,a ne dobijamo pare ni od maticne drzave ni od drugih drzava,mada iskren da budem pa cak da su u nekom periodu i koristili prava koja im drzava dozvoljava,a zasto da ne?
Ako ti neko tutka pare u dzepove po zakonu,a sto ne bi primili,mada se ja toga sto ti pises apsolutno ne secam.
I naravno budalastina je i pomisliti da su JS nevladina organizacija jer su oduvek bili Istrazivaci Biblije,dakle oblast delovanja je religija.
To sto ti podmeces kukavicje jaje ,moze da bude da i protestantska i katolicka crkva jesu nevladine organizacije...,smesno razmisljanje.
Nadalje sto se tice same OUN uskoro ce se pokazati da je to velika zlocinacka i neradnicka sila.Od kako postoje one rade pod diktatom velikih sila protiv malih zemalja kao sto smo mi.A sta su to dobro i kad ucinile OUN??? Koji su to pa rat sprecile???
Ali uskoro ce se to desiti,i to nisu reci JS vec Biblije
1 Solunjanima, glava 5
3 Jer kad kažu: Mir je, i nema se šta bojati, onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i neće uteći.
Uskoro ce se tvoja gospoda dogovoriti o svetskom miru i sigurnosti preko OUN,pa ces videti pokolja....
A sto se tice Vas i Vaseg kanala ?,pa odavno su se pokazali kao nesposobni.Sta je to pa dobro doslo iz vaseg kanala?

Sto se tice nevladinih organizacija,trebalo bi da vam bude dobro poznato da drzava pre svih finansira nevladine organizacije.
To je normalno. U tome nema nista cudno, niti sumnjivo. Nevladine organizacije obavljaju gomilu drustveno korisnih poslova koje bi inace morala obaviti drzava sama. Npr. ekolozi ciste okolis pa ne mora sve da radi ministarstvo zastite okolisa. Crveni kriz i druge humanitarne udruge pruzaju gomile socijalnih usluga pa sve to ne moraju obavljati ministarstva socijale i zdravstva. Zato je razumno i prirodno da drzava dio svojih proracunskih sredstava (a koja je dobila od oporezivanja gradjana) prelije nevladinim organizacijama jer sluze tim istim gradjanima koji su porezom napunili drzavni proracun.

- ovdje mozemo postaviti pitanje zasto Jehovi svjedoci nemaju svoje nevladine organizacije za socijalni i humanitarni rad
- katolici imaju Caritas preko kojega pruzaju humanitarnu pomoc
- adventisti preko ADRE pruzaju socijalne i hum. usluge u drustvu
- zasto jehovi svjedoci nemaju neki takav ogranak za pomaganje ljudima

I naravno budalastina je i pomisliti da su JS nevladina organizacija jer su oduvek bili Istrazivaci Biblije,dakle oblast delovanja je religija.
Ne znam da li znas, ali i vjerske zajednice spadaju u nevladine organizacije.

Nevladina organizacija znaci da je nije osnovala drzava, nego da su se gradjani sami organizirali u cilju rjesavanja nekog svojeg problema. Takodjer, nevladina organizacija znaci da se ne natjece na politickim izborima za osvajanje politicke vlasti. Tako u tu skupinu spadaju sindikati, zaklade, zaduzbine, udruzenja, vjerske zajednice itd. Stoga JS i sve druge vjerske zajednice jesu po definiciji nevladine organizacije. Ekolosko drustvo osnivaju gradjani koji se zele baviti zastitom okolisa, a vjersko udruzenje ili zajednicu osnivaju gradjani koji se zele baviti prakticiranjem neke vjere.

- pravo pitanje nije jesu li JS nevladina org. ili nisu (jer je jasno da jesu)
- nego zasto se JS pored vjerskog posla ne bave jos i sluzenjem drustvu

Naravno, odgovor je - jer ocekuju da ce smak svijeta biti u slijedeci cetvrtak pa sta se tu ima kome sluziti. Ali sta ce vasi nastavljaci kada za 200, 300, 500 ili 1.000 godina ne bude smaka svijeta. Onda cete i vi pomalo, kao i druge krscanske zajednice poceti da radite nesto sami na poboljsanju svijeta.

E da, to smo vidjeli na onoj drugoj temi o istrazivacima Biblije, da ih je osnovao jedna skroman i pobozan pastor, koji je medju svojim suradnicima imao jednog castohlepnog, slavom i moci opijenog suca pa kada je vidio da taj covjek ne zadovoljava osnovne religijske standarde, otpustio ga je iz svoje sluzbe. Ali do tada je sudac vec uspostavio mrezu svojih dousnika, a i skromni je pastor uskoro umro pa je pohlepni sudac preuzeo cijelu organizaciju istrazivaca Biblije, promijenio osnovna ucenja pokojnog pastora, izbacio skromne i slobodoumne istrazivace i organizaciji promijenio ime u JS. Tako je zli carobnjak ili sudac Saruman zavladao u sekti trazeci potpunu pokornost i bespogovornu poslusnost. Cak je pisao i samom Sauronu Hitleru, nudeci mu svoju pokornost, ali ta diplomatska misija nije uspjela pa je Hitler JS pobacao u logore, dok je sudac zivio u raskosi svojeg dvorca i vozao se u kadilaku. To smo sve citali na onoj drugoj temi i razvijali veliko sazaljenje za neznanjem i oholoscu obmanutog suca i njegove jadne sljedbenike.

Za kraj želi samo reći da bez obzira što se ne slažem sa Jehovini svjedocima po pitanju Božanstva Isusa Krista kao i po pitanju Marije koja je majka Sina Božjega smatram ih dobrim,moralnim ljudima a takve Bog Biblije ljubi, naravno ne gledajući na pojedince po internetu, ostavljam taj sud ipak Bogu koji poznaje svako srce. Sveti apostol Pavao piše i o tome kako se trebaju ponašati Kristovi sljedbenici prema drugim ljudima. Isus nije bio nametljiv niti svadljiv.

Lijep pozdrav

To je normalno. U tome nema nista cudno, niti sumnjivo. Nevladine organizacije obavljaju gomilu drustveno korisnih poslova koje bi inace morala obaviti drzava sama. Npr. ekolozi ciste okolis pa ne mora sve da radi ministarstvo zastite okolisa. Crveni kriz i druge humanitarne udruge pruzaju gomile socijalnih usluga pa sve to ne moraju obavljati ministarstva socijale i zdravstva. Zato je razumno i prirodno da drzava dio svojih proracunskih sredstava (a koja je dobila od oporezivanja gradjana) prelije nevladinim organizacijama jer sluze tim istim gradjanima koji su porezom napunili drzavni proracun.

- ovdje mozemo postaviti pitanje zasto Jehovi svjedoci nemaju svoje nevladine organizacije za socijalni i humanitarni rad
- katolici imaju Caritas preko kojega pruzaju humanitarnu pomoc
- adventisti preko ADRE pruzaju socijalne i hum. usluge u drustvu
- zasto jehovi svjedoci nemaju neki takav ogranak za pomaganje ljudima
Najkrace receno,JS su visoko organizovani za pruzanje pomoci usled klimatskih promena i slicno.Pomagali smo i porodicama JS,ali i njihovim komsijama,otidi malo na sajt jw.org pa ga prelistaj i naci ces i ta obavestenja kako pomazemo ugrozenima od elementarnih nepogoda i slicno.

Ne znam da li znas, ali i vjerske zajednice spadaju u nevladine organizacije.

Nevladina organizacija znaci da je nije osnovala drzava, nego da su se gradjani sami organizirali u cilju rjesavanja nekog svojeg problema. Takodjer, nevladina organizacija znaci da se ne natjece na politickim izborima za osvajanje politicke vlasti. Tako u tu skupinu spadaju sindikati, zaklade, zaduzbine, udruzenja, vjerske zajednice itd. Stoga JS i sve druge vjerske zajednice jesu po definiciji nevladine organizacije. Ekolosko drustvo osnivaju gradjani koji se zele baviti zastitom okolisa, a vjersko udruzenje ili zajednicu osnivaju gradjani koji se zele baviti prakticiranjem neke vjere.

- pravo pitanje nije jesu li JS nevladina org. ili nisu (jer je jasno da jesu)
- nego zasto se JS pored vjerskog posla ne bave jos i sluzenjem drustvu
Jehovini svedoci su Hriscanska verska organizacija,

e sad ako su tvoji budisti neka nevladina organizacija,ili katolici i pravoslavci neka nevladina organizacija,e onda su mozda i JS.

Naravno, odgovor je - jer ocekuju da ce smak svijeta biti u slijedeci cetvrtak pa sta se tu ima kome sluziti. Ali sta ce vasi nastavljaci kada za 200, 300, 500 ili 1.000 godina ne bude smaka svijeta. Onda cete i vi pomalo, kao i druge krscanske zajednice poceti da radite nesto sami na poboljsanju svijeta.

E da, to smo vidjeli na onoj drugoj temi o istrazivacima Biblije, da ih je osnovao jedna skroman i pobozan pastor, koji je medju svojim suradnicima imao jednog castohlepnog, slavom i moci opijenog suca pa kada je vidio da taj covjek ne zadovoljava osnovne religijske standarde, otpustio ga je iz svoje sluzbe. Ali do tada je sudac vec uspostavio mrezu svojih dousnika, a i skromni je pastor uskoro umro pa je pohlepni sudac preuzeo cijelu organizaciju istrazivaca Biblije, promijenio osnovna ucenja pokojnog pastora, izbacio skromne i slobodoumne istrazivace i organizaciji promijenio ime u JS. Tako je zli carobnjak ili sudac Saruman zavladao u sekti trazeci potpunu pokornost i bespogovornu poslusnost. Cak je pisao i samom Sauronu Hitleru, nudeci mu svoju pokornost, ali ta diplomatska misija nije uspjela pa je Hitler JS pobacao u logore, dok je sudac zivio u raskosi svojeg dvorca i vozao se u kadilaku. To smo sve citali na onoj drugoj temi i razvijali veliko sazaljenje za neznanjem i oholoscu obmanutog suca i njegove jadne sljedbenike.
A sto se tice istorijata JS,to ti je kao istorijat biologije ili astronomije i slicno.

Carls Tejs Rasel nije bio zadovoljan nebiblijskim odgovorima svoje tadasnje religije,pa je sam poceo da istrazuje Bibliju,da je cita i razmislja o onome sto pise,kako se to sve uklapa,dal laze ili govori istinu.Tako je formirao malu grupu istrazivaca koja je sada narasla na vise milionsku organizaciju.Naravno da je u pocetku pravio greske ,ali je mnogo vise otkrivao lazi tadasnje religije.Njegovi naslednici su ispravljali te greske i naravno da su i oni pravili svoje greske,ali poenta je sto niko od njih nije rekao da je nepogresiv.Prema sadasnjim saznanjima preko 90% stvari koje su se otkrile u vezi sa Biblijom ostale su iste,tako da su sada ostale vise neke finese koje i nisu toliko bitne.Uostalom Jehova Bog je obecao da ce se u odredejeno vreme napisati nove knjige koje ce da razjasne sve do kraja pa cak i same finese.

Dotada mi objavljujemo dobru vest o Bozjem carstvu svim ljudima po Isusovoj zapovedi u skladu sa nasim spoznanjem iz Biblije jer smo uvereni u njenu tacnost pa cak i preciznost.

Zašto ne spomeneš RISe da je vaš osnivač računao biblijske datume mjerenjem piramida?

Zašto ne spomeneš RISe da je vaš osnivač računao biblijske datume mjerenjem piramida?
Joj Maki, pa kakve to sad ima veze? Egipat je kolijevka jevrejske kulture i naroda. Jos bolje da je mjerio piramide. Koga ce da mjeri, ako ne piramide.

Joj Maki, pa kakve to sad ima veze? Egipat je kolijevka jevrejske kulture i naroda. Jos bolje da je mjerio piramide. Koga ce da mjeri, ako ne piramide.
Piramide su grobnice paganskih faraona i nemaju veze sa Biblijom a JS vole tvrditi da se baziraju samo na Bibliji.

Piramide su grobnice paganskih faraona i nemaju veze sa Biblijom a JS vole tvrditi da se baziraju samo na Bibliji.
Ma hajde, sve je to isto. Sve je to dio jedne te iste ljudske kulture. Ali ako cemo iskreno, na razvoj jevrejske religije je najvise utjecala Indska dolinska civlizacija u vremenima prije sloma civilizacija kasnog bakrenog doba (oko 1.200 prije N. ere).

Da ne mislis mozda za 1914 godinu?

pa ako je merenje piramidama ,matematicki racun iz Biblije onda ok,a ta biblijska matematika je veoma jednostavna koju je neuk Carls Rasel zavrsio u osnovnoj skoli dok nazalost i danas mnogi ne znaju ni da sabiraju.

Imamo i Isusovo prorocanstvo koje nadopunjava Danilovo prorocanstvo a zapisano u mateju 24 i

Luki 21:24 I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.

Ova vremena neznabozaca traju od pada cara Sedekije u Vavilonsko ropstvo 7 vremena,dakle od 607pne do 1914ne.

Cak nekih 20 godina pre 1914 je Carls Rasel govorio o toj godini i evo sta se sve ispunilo te godine

Otkrivenje 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.

Matej 24:3 A kad seđaše na gori Maslinskoj pristupiše k Njemu učenici nasamo govoreći: Kaži nam kad će to biti? I kakav je znak Tvog dolaska i kraja veka?6 Čućete ratove i glasove o ratovima. Gledajte da se ne uplašite; jer treba da to sve bude, ali nije još tada kraj.7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu.8 A to je sve početak stradanja.
Te 1914 godine se navrsilo 2520 godina ili pak 7 vremena iz danilovog prorocanstva o oborenom drvetu

Ako pretrazis Bibliju videces lako da je od Adama pa do Isusa sve receno i brojevima ili pak godinama da bi bolje razumeli

I to je nesto najkrace.

Данилово пророчанство о обореном дрвету се испунило за вријеме цара Навуходоносора.

Zasto Jehovci ne idu vise po kucama da me vikendom razveseljavaju svojim razgovorima.

Cak nekih 20 godina pre 1914 je Carls Rasel govorio o toj godini i evo sta se sve ispunilo te godine
Ma nista od toga. Svijet je stroj koji se, kako Heraklit reci - s mjerom pali i s mjerom gasi, i tako ce jos stotinama milijardi godina nastaviti. Nista posebno nije pocelo 1914. niti ce se tako skoro svrsiti. Ljudi tek trebaju da koloniziraju svemir.

Zasto Jehovci ne idu vise po kucama da me vikendom razveseljavaju svojim razgovorima.

Ma nista od toga. Svijet je stroj koji se, kako Heraklit reci - s mjerom pali i s mjerom gasi, i tako ce jos stotinama milijardi godina nastaviti. Nista posebno nije pocelo 1914. niti ce se tako skoro svrsiti. Ljudi tek trebaju da koloniziraju svemir.
Zbog pandemije korone se prestalo ,bilo je zabranjeno i samo kretanje,a sad je obnovljeno,Doci ce i do tebe neko,ali ako zelis da te neko poseti ,mozes sam traziti posetu preko svog telefona,samo nazovi najblizu podruznicu JS,doci ce neko .

Ja vise volim da oni banu nenajavljeni. Kao pravi gosti.

Ja vise volim da oni banu nenajavljeni. Kao pravi gosti.
Nema sanse da JS obidju sve stanovnike na Zemlji,sam Jehova ce preko svojih andjela pomoci da se ovaj posao dovrsi

Tako da mozda te i posete JS,a mozda posetis i ti njih za pultom na nekom trgu ili ulici i slicno.

I nemoj me tuziti pred njima. ☺

Pa sta da ih pitam? Vise volim da oni obilaze mene, a ja da slusam i priupitam pokoje pitanje.

Pa sta da ih pitam? Vise volim da oni obilaze mene, a ja da slusam i priupitam pokoje pitanje.
A sto naprimer ne proveris to sto oni pricaju,dal to tako bas zaista pise u Bibliji?

Wto naprimer crkva se pozivala na Bibliju i govorila kako je zemlja ravna ploca koju nose 4 slona koji stoje na ogromnoj kornjaci i slicne gluposti,pa ubise na lomaci Djordana Bruna itd,a u Biblioji pise

Isaija 40:22 On sedi nad krugom zemaljskim,.....

Jov 26:7 On je razastro i sever nad prazninom, i zemlju obesio ni o čem.

ili naprimer osnovni zakon Biologije stvaranje biljaka i zivotinja po Vrstama i razmnozavanje

1.Moj 1:21 I stvori Bog kitove velike i sve žive duše što se miču, što provrveše po vodi po vrstama svojim, i sve ptice krilate po vrstama njihovim. I vide Bog da je dobro; 22 I blagoslovi ih Bog govoreći: Rađajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji.

Pa istorijska precinost prorocanstava itd itd...

A sto naprimer ne proveris to sto oni pricaju,dal to tako bas zaista pise u Bibliji?

Wto naprimer crkva se pozivala na Bibliju i govorila kako je zemlja ravna ploca koju nose 4 slona koji stoje na ogromnoj kornjaci i slicne gluposti,pa ubise na lomaci Djordana Bruna itd,a u Biblioji pise
Vidis, taj dio mene ne zanima bas previse. To je li Zemlja okrugla ili ravna, to su rijesili vec naucnici. Ne treba nam Biblija za to.

ili naprimer osnovni zakon Biologije stvaranje biljaka i zivotinja po Vrstama i razmnozavanje
I to sam imao uvijek 5 iz biologije. Uvijek sam mnogo volio zivotinje i biljke. Nagledah se dokumentaraca, sve znam na tu temu.

Pa istorijska precinost prorocanstava itd itd...
Jao, tu se Biblija ispromasivala najvise. Taj dio najbolje da i ne spominjemo. To bolje da ne gledamo.

Kada su u nas znali dolaziti Jehovci, ja sam najvise s njima pricao o moralnim pitanjima i nacinima ispravnog zivotnog ponasanja. Etika je nekako podrucje oko kojega sam s njima najvise obicavao pricati.

Nazad
Vrh