On je bio tada u Gilead skoli za misionare u New York-u i odtamo su ih slali u posjetu u UN. U sljedecem videu prikazao je i fotografije koje to potvrdjuju, tamo su pokazani i drugi polaznici te skole. Ja ne znam ko je "salabajzer", onaj koji ono sto kaze potkrepljuje dokazima? A ovi sto lazu milione, to su ozbiljni?
Ma i Juda Iskariotski je bio ozbiljan,ozbiljno je krao iz kasice-prasice
U prvom stoljecu nije bilo "razboritog roba". Tako se samo VTijelo JS proglasilo u 20. stoljecu.
Bas tako,volim te pametnog.
A koji je to pa sad prorecen razboriti rob?
Matej, glava 24
45 Ko je dakle taj
verni i mudri sluga kog je postavio gospodar njegov nad svojim domašnjima da im daje hranu na obrok?
46 Blago tom sluzi kog došavši gospodar njegov nađe da izvršuje tako.
47 Zaista vam kažem:
postaviće ga nad svim imanjem svojim.
Osobe koji vjeruju na temelju Biblije a ne slazu se sa "ucenjima" VT nisu ni kurvari, ni tvrdice ni idolopoklonici... Cak su iskljucili jednog clana VT (Raymond Franz) koji se protivio ucenju o "zadnjoj generaciji" od 1914. Zalosno je da je i samo VT kasnije "modificiralo" njihovo "tumacenje" 1914, kada su vidjeli da ljudi koji su zapamtili 1914 umiru a Harmagedona nema.
Skoro je na you tube kanalu bila jedna baka rodjena 1910 i koja se seca kad je pratila svog oca u I svetski rat.
Jehova Bog je dao ljudima 120 godina pre potopa da se pokaju za losa dela.
Dakle ako cemo po godinama da gledamo 2034 se blizi...
Kolko godina ima najstariji covek na zemlji?
Ali ako se i tada ne desi Harmagedon,ne smemo da gledamo na godine,jer moze se desiti da namerno okasni ☺ i to je pouka te price,ako razumes.
Da, koliko znam, zbog tog "sudjenja unutra" su se stitili pedofili godinama u Australiji. To su bili pravi kriminalci. Ali nista nisu bolje ni druge crkve i one stite svoje pedofile.
Ko god odsluzi svoju zakonsku kaznu i pokaze jasne plodove pokajanja i ima zelju da se vrati ,a sto da ne?
Toga je bilo i u I veku pa im je Isus oprostio,ali ti si izgleda ovde veci od isusa???
ne procita li sta Biblija pise o tome?
Na primjer, ucenje o 1914 godini koje se pretvorilo zadnjih godina u "preklopne generacije" koje nije samo da je pogresno nego nitko ga ne razumije, ucenje da je VT "vjerni i razboriti rob", da sa Isusom u nebo idu samo 144000 a ostali ce zivjeti u raju na zemlji, pitanje transfuzije krvi,...
Iskreno, ne interesuju me mnogo, kao ni ono sto propovijedaju popovi po crkvama. Meni su svi isti. Isus je rekao prije nego se vratio na nebo: "Nije vaše znati vremena ili časove, što ih je Otac zadržao u svojoj vlasti. Nego ćete primiti jakost Duha Svetoga, kad siđe na vas i bit ćete mi onda svjedoci u Jerusalemu i po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje." (Dj. ap.1,7-8). Bog Jahve je svu vlast dao Isusu, a Isus je nalozio njegovim sljedbenicima da svjedoce za njega po citavom svijetu, i trudim se da samo njega slusam a ne ljude i pogotovu su mi sumnjivi oni koji se sada nazivaju "vjernim robovima", "Isusovim apostolima" ili "prorocima".
Ucenje o 1914 godini je veoma jasno i precizno i matematicki i istorijski.
Zasniva se na 7 vremena neznabozaca od kako je prorok Danilo objasnio prorocki san Navuhodonosora o posecenom stablu.
To poseceno stablo ima dva ispunjenja,manje i vece.
Manje se odnosi na Navuhodonosora koji je 7 godina bio prognan sa svog carskog prestola (ne zna se pocetak njegovog ludila)
Vece od kako je pao poslednji Jevrejski car ,Sedekija 607.PNE,pa do zakonitog Davidovog potomka Isusa 1914.NE.
Posto su 7 vremena jednaka sa 2520,dodajte tih 2520 godina na 607.PNE i dobicete 1914.NE (nema nulte godine).
Te 1914 godine se ispunjavaju sledeca Isusova prorocanstva
Matej, glava 24
7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svetu.
8
A to je sve početak stradanja.
Otkrivenje, glava 12
7 I posta rat na nebu.
Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
9
I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.
11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.
12
Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Sve ovo se pocelo desavati od 1914 i jos uvek traje.Sta je tu nejasno???
A sto se tice vernog i mudrog roba ili pak SLUGE.
Matej, glava 24
45
Ko je dakle taj verni i mudri sluga kog je postavio gospodar njegov nad svojim domašnjima da im daje hranu na obrok?
47 Zaista vam kažem:
postaviće ga nad svim imanjem svojim.
A sto se tice 144000
Otkrivenje, glava 14
1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim
sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.
3 I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme,
osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.
4 Ovo su koji se ne opoganiše sa ženama, jer su devstvenici,
oni idu za Jagnjetom kud god ono pođe. Ovi su kupljeni od ljudi, prvenci Bogu i Jagnjetu.
Otkrivenje, glava 20
6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti,
nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
Sta ovde ima nejasno?
Slicno je i za sve ostalo,kad ti nesto nije jasno proveri ono ti se prilaze kao dokaz.
Eto kazi mi da ne pise 144.000 nego 333.000 i slicno...Jel u tvojoj Bibliji ne pise kao sto sam ti napisao? sta te tu buni?