- Reakcijski bodovi
- 42
- Bodovi
- 48
Za mene je spasenje sola fide. Ono sto covek treba je Hristos i vera Hristova. Ja smatram da obredi ne donose spasenje. Njihova uloga je nesto drugo.
Da li je istina da prvih pet proroka svetaca poslednjih dana su bili masoni?
https://www.ldsliving.com/latter-day-saints-and-masons-5-fascinating-connections/s/80329
Ja mislim kada je Isus spasenje onda samo ako ga slušamo a On je jasno rekao: "zaista, zaista, kažem ti, ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije." (Jovan 3:5) Taj pred uslov je isus postavio a ne mi. Vera u Isusa Hrista i pokajanje pripremaju nas za krštenje i primanje Dara Svetog Duha. Isus Hrist je učio da svako mora biti kršten vodom i Duhom (Svetim Duhom) da bi mu gresi bili oprošteni. Kroz krštenje, koje mora izvršiti samo osoba sa sveštenstvom, i kroz primanje Dara Svetog Duha, takođe samo kroz osobu sa sveštenstvom, tada smo mi ponovo duhovno rođeni.
Isus je jesno rekao: "Ko veruje i krsti se, biće spasen, a ko ne veruje, biće osuđen." (Marko 16:16) A vera bez krštenja je vera bez dela i tako mrtva.
Što se Masona tiče, tačno je da su u početku crkve neki vođe bili Masoni, ali tek posle 1842 godine i ne duže nego dve godine, jer posle objave značenja nekih Masonskih simbola da su vezani za sveto sveštenstvo i da je poreklo iz jesrusalmskog Hrama, nije više postojala potreba. Od 1844 su Mormoni bili prognani van teritorije tadašnje SAD tako da se Masonerija kod njih tada i završila. Džozef Smit je rekao: "...masonerija je proizvod otpadništva ili degeneracije od prototipa zasnovanog na sveštenstvu. Sveci poslednjih dana poseduju autentičnu verziju.”
Zadnje uređeno od strane moderatora: